Creatief (web)marketing-, reclamebureau de CONCEPTERIJ Creatief bureau die originele concepten bedenkt voor spraakmakende reclamecampagnes en merkwaardige marketingacties

Online met merkwaardig creatief webmarketing-, reclamebureau de CONCEPTERIJ uit Zeeland

4 op de 10 Nederlanders heeft een smartphone

AMSTERDAM  –  42 procent van de Nederlanders ouder dan 15 jaar is in het bezit van een smartphone. Dat is een forse stijging in vergelijking met bijna een jaar geleden.

Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper onder 19.200 mensen boven de 15 jaar. Het onderzoek geeft cijfers over het tweede kwartaal van 2011.

42 procent van de mensen die deelnamen aan het onderzoek geeft aan een smartphone te bezitten. In het derde kwartaal van 2010, bijna een jaar geleden, lag dit percentage nog op 30 procent. Vooral jongeren zorgen voor deze stijging. 60 procent van de mensen tussen de 15 en 29 heeft een smartphone.

T-Mobile en Vodafone

T-Mobile en Vodafone hebben de meeste smartphone-klanten. KPN en Hi volgen op gepaste afstand. T-Mobile is leider wat betreft het aantal smartphone-klanten met een abonnement. Vodafone heeft de meeste prepaid smartphone-klanten.

T-Mobile maakte donderdag bekend dat twee van de drie klanten in het tweede kwartaal met een abonnement een smartphone heeft.

Blackberry

Blackberry-toestellen stegen het afgelopen jaar het sterkst in populariteit. Het marktaandeel van producent RIM is nu gelijk aan dat van Samsung en Nokia. HTC en Apple zijn groter wat betreft abonnementen. Samsung is leider op het gebied van prepaid.

Bron: www.nu.nl

Delen via: Twitter | Facebook | eMail | LinkedIn

Reacties zijn gesloten.


Als (merk)waardig creatief off- & online reclamebureau met "mouwen opgestroopt" mentaliteit zijn we gespecialiseerd in o.a. marktanalyse, strategiebepaling, conceptontwikkeling, creatie, digitaal design voor (online) communicatiecampagnes / marketingacties, websites en mediaplanning.