Creatief (web)marketing-, reclamebureau de CONCEPTERIJ Creatief bureau die originele concepten bedenkt voor spraakmakende reclamecampagnes en merkwaardige marketingacties

Traditionele media populair bij jongeren, creatief reclamebureau CONCEPTERIJ

Traditionele media populair bij jongeren

Traditionele media nemen nog steeds een belangrijke rol in voor jongeren in Nederland. 93 procent van de jongeren in de Millennial doelgroep kijkt dagelijks televisie en ruim driekwart luistert dagelijks naar de radio. De televisie en computer zijn de belangrijkste media apparaten voor Nederlandse ‘Millennials’.

Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek ‘Me Public’ van BE Viacom (MTV, Comedy Central en Nickelodeon) naar het mediagebruik van Millennials (14-34 jaar) onder 5.172 respondenten in deze doelgroep uit 10 landen.

Jongeren doen het allemaal tegelijkertijd: tv kijken, telefoon en computer gebruiken. Meer dan de helft van de Millennials heeft er dan ook behoefte aan dat content, van bijvoorbeeld een favoriet programma, toegankelijk is voor meerdere devices en niet uitsluitend voor de televisie. Het mediagebruik van deze doelgroep is dan ook intensief en zeer divers.

De top vijf van het dagelijks mediagebruik van de Millennials ziet er als volgt uit:

    • 1. Internetten (97%)
    • 2. Televisie kijken (93%)
    • 3. Social media zoals Facebook gebruiken (80%)
    • 4. Radio luisteren (77%)
    • 5. Kranten lezen (41%)

De gemiddelde Nederlandse Millennial heeft 180 vrienden op social media. Meer dan de helft van de Millennials kijkt naar een programma op aanraden van een vriend, 46 procent vindt het leuk om met vrienden over een programma te praten tijdens de uitzending. Dit blijft niet alleen in de huiskamer: 27 procent post zijn mening over een programma op sociale netwerken of binnen een community en een kwart van de Millennials post zijn mening op Twitter. 69 procent van deze doelgroep stuurt content over merken of programma’s door via chat of e-mail.

Bijna de helft van de Millennials raakt geïnspireerd door advertenties over producten of merken. De grootste bron van merkeninspiratie is tv, gevolgd door het internet en directe verkooppunten. Tv-reclame wordt ook nog steeds gewaardeerd door 62 procent van de Millennials. Een ruime meerderheid deelt grappige advertenties. 46 procent beveelt merken en bedrijven aan in gesprekken met vrienden en nog eens 29 procent doet dit ook online

Bron: Adfomatie

Delen via: Twitter | Facebook | eMail | LinkedIn

Reacties zijn gesloten.


Als (merk)waardig creatief off- & online reclamebureau met "mouwen opgestroopt" mentaliteit zijn we gespecialiseerd in o.a. marktanalyse, strategiebepaling, conceptontwikkeling, creatie, digitaal design voor (online) communicatiecampagnes / marketingacties, websites en mediaplanning.